May 3, 2007

What have you done???

Te harvat yksilöt jotka olette ihmetelleet miksi olen ruvennut kuvaamaan HDR (High Dynamic Range) kuvia, perinteisten LDR kuvien sijaan saavat nyt selkoa että mikä on lopputuloksen ero kuvissa.

(HDR kuvat kasataan noin mielellään 3-5 normaalista kuvasta joissa on asteittain nouseva/laskeva valotusmäärä. Nämä kuvat yhdistetään HDR-kuvaksi joka myöhemmin tonemapataan jonkinasteiseen välimaastoon. Koska esim. tietokonenäytötkään eivät voisi näyttää HDR-kuvia sellaisenaan.)

Got it?

3 comments:

W said...

Ehkä vähän huono esimerkkikuva täs. Ainakaa omalla putkella muuta eroa ole ku taivaassa enemmän sävyjä, muualla kuvassa aivan samat sävyt. Uusimmassa postauksessas oleva kuva taasen on mukavan sävykäs. HDR-kuvaus kieltämättä aika mielenkiintoinen laji, vaikken oo ite kokeillukkaa. Hienoja kuvia sillä saa aikaan jos vaan osaa.

w said...

ja nyt vasta huomasin et fuskasit yhes kuvas :P mut eniveis

Demens said...

Hdr-kuvan jekku onkin saada jonkinlainen kompromissi ja säästää mahdollisimman paljon informaatiota.

Tuo oli hyvin pilvinen päivä. Kuten non-hdr kuvasta huomaa maaston ja taivaan säilyttäminen hyvässä balanssissa kirkkauden suhteen on lähes mahdoton homma. Siinä missä HDR kuvan tarjoama tasapaino hoitaa homman polttamatta kuvaa tai jättämättä jotain kohtaa liian tummaksi. Siinä on myös syy miksi käytin tuota kuvaa esimerkkinä.

Ja ei, et edes omalla putkellasi saisi periaatteessa edes lähelle tuota HDR kuvaa samassa tilanteessa. Teknisesti mahdotonta. LDR kuvissa kun on pakko mennä johonkin suuntaan.